Wie zijn we?

Vroedvrouwenpraktijk l'Origine

Vroedvrouwenpraktijk l'Origine staat voor meerdere dingen. Vanzelfsprekend duidt het op de origine, de oorsprong van het leven. Wij zijn er om jullie bij te staan vanaf het allerbegin. 

Daarnaast leven we in een multiculturele maatschappij. Onze populatie bestaat dan ook uit mensen van verschillende origines, die we allemaal de beste zorgen en begeleiding willen geven. Hiervoor spreken we ook Frans en vloeiend Engels. Tot slot hebben we zelf alle drie (deels) een andere origine. Raisa en Myrthe hebben respectievelijk een half en een kwart Nederlandse roots en Soumi haar roots liggen in India. 

Sinds augustus 2018 werken Raisa en Soumi samen binnen vroedvrouwenpraktijk l’Origine. In november 2020 sloot Myrthe aan. Met trots mogen we zeggen dat we het Good Practice Logo toegekend kregen.

We zijn werkzaam regio Kinrooi, Maaseik, Dilsen-Stokkem, Maasmechelen, Bree (waaronder deelgemeenten Molenbeersel, Ophoven, Geistingen, Kessenich, Neeroeteren, Opoeteren, Dilsen, Stokkem, Rotem, Elen, Leut, Meeswijk, Eisden, Vucht, Mechelen-aan-de-Maas, Opgrimbie, Boorsem, Beek, Gerdingen, Opitter, Tongerlo).

"Ik ben zo blij dat we reeds vroeg in de zwangerschap een zelfstandige vroedvrouw hebben gecontacteerd. Voor elke kwaaltje of de kleinste ongerustheid kregen we meteen tips en geruststelling.”"

- Moeder van Leon -

Raisa Hillen

“gepassioneerd, gevoelig & rechtuit”

Mijn naam is Raisa Hillen en ik woon samen met mijn man en zoontje Otis in Ophoven, Kinrooi. In een notendop; een gepassioneerde vroedvrouw met het hart op de tong. Mijn omgeving omschrijft me meestal als gevoelig, rechtuit en rust uitstralend. 

In 2014 behaalde ik met grote onderscheiding mijn diploma Vroedkunde. Het jaar daarop studeerde ik af van de internationale masteropleiding Health Education and Promotion. Sindsdien ben ik steeds werkzaam geweest als zelfstandige vroedvrouw. De eerste twee jaar heb ik twee jobs gecombineerd om ervaring op te doen zowel in het ziekenhuis als in de thuiszorg. Nadien heb ik de thuiszorg drie jaar gecombineerd met het opleiden van student vroedvrouwen op de hogeschool. Sinds september 2020 focus ik me volledig op de praktijk, waar ik naast pre- en postnatale begeleiding ook voetreflexmassage aanbied, perinatale counseling en kolfconsulten.

Doorheen de jaren behaalde ik onder andere het postgraduaat Lactatiekunde met grote onderscheiding, het voorschrijfrecht voor vroedvrouwen, een certificaat voetreflexologie,... De begeleiding van jullie borstvoedingen kan - waar nodig - gespecialiseerd verlopen. Anderzijds heb ik ook een verdiepingscursus voor kunstvoeding gevolgd, dus ook moeders die er (op termijn) voor kiezen om kunstvoeding te geven, zullen van professionele begeleiding kunnen genieten! Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ontmoeten!

Soumi Kathagen

“gedreven, rustig & empathisch”

Ik ben Soumi Kathagen en woon samen met mijn verloofde en dochtertje Chloé in Neeroeteren, Maaseik. Ik ben een enthousiaste vroedvrouw, rustig, gedreven en empathisch. In 2013 studeerde ik af als vroedvrouw. Tijdens mijn studies heb ik de kans gekregen om zwangeren en kraamvrouwen aan huis te begeleiden. Meteen dacht ik: “dit wil ik later doen.” Toch bracht het lot me eerst in contact met de verpleegkunde. 

Binnen Mané vzw heb ik veel ervaring kunnen opdoen in het voeren van gesprekken en het bieden van een luisterend oor. Dit zijn eigenschappen die als vroedvrouw zeker belangrijk zijn. Ik behaalde reeds het postgraduaat NAH (niet-aangeboren hersenletsel) en het postgraduaat seksuologische hulpverlening. Deze laatste opleiding heeft me geholpen om meer kennis te verkrijgen over familiale relaties, veranderde relaties na bevallingen, relaties tussen ouder en kind,… 

Bijkomend heb ik de opleiding homeopathie voor verloskundigen gevolgd. Hiervoor heb ik reeds de theorie behaald. Het praktisch gedeelte volgt in de komende jaren. Als vroedvrouw mag ik ook medicatie voorschrijven. Deze is specifiek voor de periode waarin jullie begeleid worden. Tevens behaalde ik het postgraduaat Lactatiekunde met glans. Op deze manier kan ik jullie nog beter begeleiden tijdens de borstvoedingen. Sinds mei 2018 combineer ik mijn job bij Mané vzw met mijn bijberoep als zelfstandige vroedvrouw. 

Graag sta ik klaar om jullie te begeleiden en te ondersteunen tijdens deze unieke periode!

Myrthe Hoeven

"geëngageerd, warm & leergierig"

Mijn naam is Myrthe Hoeven en ik woon samen met mijn vriend en hondje in Vucht, Maasmechelen. Ik ben een geëngageerde, warme vroedvrouw met een luisterend oor. Kortom een vroedvrouw in hart en nieren. In 2016 behaalde ik mijn diploma Vroedkunde met onderscheiding. Hierna heb ik besloten me nog verder te verdiepen en de Master in de Verpleeg- en Vroedkunde te volgen. In het jaar 2018 studeerde ik af. Sindsdien ben ik werkzaam als vroedvrouw in het Ziekenhuis Oost-Limburg (ZOL) te Genk. Ik weet dus ook hoe belangrijk de eerste dagen als nieuw gezin zijn, als ook de begeleiding en ondersteuning die jullie dan krijgen. Doorheen mijn studies ben ik toch ook mijn hart verloren aan de thuiszorg. Hier staat jullie gevoel centraal en wil ik ook graag samen voor een positieve ervaring zorgen. Ik ben dus heel enthousiast om jullie te mogen begeleiden. Sinds juli 2021 mag ik mezelf ook lactatiekundige noemen. Ik kan jullie borstvoedingen dus met nog meer expertise begeleiden. Ik kijk er alvast naar uit om jullie te ondersteunen in jullie avontuur als nieuwe ouders!