Zwangerschapsbegeleiding

Tijdens je zwangerschap kan je beroep doen op een vroedvrouw, gecombineerd met de geplande consultaties bij de gynaecoloog. Aan de hand van een intakegesprek stippelen we een zorgpad uit dat aangepast is aan jouw noden, maar ook aan deze van je partner/gezin.
Als vroedvrouw zijn we opgeleid om medische zorg te verlenen tijdens normale/laag-risico zwangerschappen. Door middel van een nauwkeurige opvolging kunnen we vroegtijdig complicaties opsporen. Als dit het geval is, zullen we doorverwijzen naar de gynaecoloog.

Indien er extra opvolging vereist is (bijvoorbeeld het opvolgen van een verhoogde bloeddruk), dan kunnen we op voorschrift van de arts meer controles inplannen.

Een consultatie zal steeds bestaan uit enkele medische controles, maar ook grotendeels uit het geven van tips en informatie.

Naargelang het aantal zwangerschapsweken voeren we volgende onderzoeken uit:

  • Nemen van de bloeddruk
  • Controleren van urine
  • Opvolgen gewicht
  • Groei en welzijn van de baby opvolgen

Afhankelijk van jullie noden zullen we informatie geven omtrent borstvoeding en kunstvoeding, voorbereiding op arbeid en bevalling, veranderende ouderrollen, et cetera.

We staan steeds klaar om alle mogelijke vragen te beantwoorden. Dit kan gaan van lichamelijke ongemakken tot administratie.

Je moederboekje wordt bij iedere consultatie aangevuld, zodat alle zorgverleners een goede opvolging kunnen bieden.

"In verwachting van ons tweede kindje, wisten we dat we deze keer een meer persoonlijke en volledige begeleiding wilde. Zo blij dat we voor deze vroedvrouwen hebben gekozen!"

- Ouders van 2e kindje -