Klaarstoomcursus Ouderschap

Wat?

De Klaarstoomcursus Ouderschap volg je best tussen 20 en 34 weken zwangerschap.

Je ontdekt wat je allemaal kan voorbereiden, wat je allemaal kan verwachten, hoe je met bepaalde zaken om kan gaan, en zoveel meer! Soms denken ouders “we hoeven niet teveel te weten, we laten het wel op ons af komen”. In de praktijk blijkt echter dat deze ouders vaker omver geblazen worden door de realiteit. Onbewust heb je namelijk toch wel een aantal verwachtingen. Als je reële verwachtingen hebt ontwikkeld dankzij deze zwangerschapscursus, dan is de kans veel groter dat alles vlotter zal meevallen.

De cursus bestaat uit vier workshops, namelijk zwangerschap, arbeid en bevalling, borstvoeding, kraamperiode. Na jullie bevalling komt dezelfde groep nog een keer samen voor een terugkomworkshop met uitwisseling van bevallings- en ervaringsverhalen, én een initiatie babymassage. Dit zit in de prijs inbegrepen. Deze datum wordt vastgelegd tijdens de cursus.

Tijdens de workshops krijg je een antwoord op meer dan onderstaande vragen:

 • Zwangerschap: wie contacteren? Wat regelen en (niet) aankopen? Hoe zit het met seksualiteit tijdens de zwangerschap? Etc.
 • Arbeid en bevalling: hoe verloopt een 'normale' arbeid en bevalling? Hoe kan er omgegaan worden met de weeën? Wat kan de partner betekenen? Hoe stel ik mijn geboorteplan op? Etc.
 • Borstvoeding: wat zijn nu concreet al die voordelen? Hoe verloopt borstvoeding praktisch? Wat kan de partner hierin betekenen? Etc.
 • Kraamperiode: hoe gedraagt een pasgeboren baby zich? Hoeveel huilen op een dag is normaal? Hoe zorg ik praktisch voor mijn baby? Wat gebeurt er op seksueel en relationeel vlak? Etc.

Waarom?

Om vol vertrouwen jullie avontuur te starten!
Om met realistische verwachtingen en dankzij concrete handvaten een zo positief mogelijke ervaring te hebben.

Onverwachte wendingen heb je niet in de hand, maar dankzij een goede voorbereiding, kan je hier wel beter mee omgaan en zal je minder snel overweldigd worden!

Wanneer?

Steeds op donderdagavond van 19u tot 21u

 • Maart 2022: 3 - 10 - 17 - 24
 • Mei 2022: 5 - 12 - 19 - 26
 • Juni 2022: 2 - 9 - 16 - 23 (VOLZET)
 • September 2022: 1 - 8 - 15 - 22
 • November 2022: 3 - 10 - 17 - 24

Waar?

Praktijk Soumi: Tienderstraat 73, Neeroeteren.

Prijs?

150€ (inclusief 5e terugkomworkshop met initiatie babymassage) + klevertje mutualiteit meebrengen

Nice to know

 • Groepen van max 5 koppels.
 • Na jullie bevalling komt dezelfde groep nog een keer samen voor een terugkomworkshop met uitwisseling van bevallings- en ervaringsverhalen, én een initiatie babymassage. Dit zit in de prijs inbegrepen. Deze datum zal vastgelegd worden tijdens de cursus.
 • De prijs geldt voor twee personen, namelijk 1 zwangere vrouw en 1 compagnon. Bij voorkeur is dit de partner, maar dit mag ook gerust een ouder, vriend(in), zus,... zijn.
 • Gezien de kleine groepen, is kosteloos annuleren helaas niet mogelijk. Je kan uiteraard wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. 

Wil je inschrijven voor deze workshop?

"Zeer leerrijke workshops waarin er enorm veel tijd wordt genomen voor eventuele vragen & de groepen blijven klein waardoor iedereen aan bod komt en je er effectief ook iets aan hebt! Zeker een aanrader!"

- Vader met 1e kindje op komst -

"Dit is een zeer interessante en uitgebreide workshop, waarin Raisa en Soumi alle onderwerpen omtrent zwangerschap, arbeid en bevalling, borstvoeding en de kraamperiode zeer uitgebreid bespreken. Dit is zeker aan te raden als je zwanger bent van je eerste kindje en nog met veel vragen zit! Wij zijn er helemaal klaar voor dankzij hun uitleg!"

- Koppel met 1e kindje op komst -

"Grote aanrader! Wij komen uit de zorgsector dus wij weten redelijk veel. En toch hebben we enorm veel bijgeleerd."

- Koppel met 1e kindje op komst -

"Je gaat er snel van uit dat je het wel zal zien als het zover is, maar de uitleg en de kans om vragen te stellen tijdens de workshops, bereiden je al goed voor op de komst van je kindje"

- Vader met 1e kindje op komst -