Zoontje Elias

Uitgeschreven 03-09-2020

Zoontje Elias (17-03-2020)

Zwangerschap – borstvoeding – lockdown – covid-19 – koemelkallergie – voetreflexologie – perinatale counseling

Mijn volledig verhaal over onze super ervaring met Raisa en Soumi als vroedvrouw.

Zonder te overdrijven hebben deze twee top dames voor ons een wereld van verschil gemaakt zowel voor als na de bevalling. Ik zou een hele boek kunnen schrijven vol lovende woorden, maar ik zal proberen het een beetje samen te vatten. :D

Ik was tussen 3 a 4 maanden zwanger toen we ons eerste kennismakingsgesprek hadden met l'Origine. Hier werd het ons al direct duidelijk dat we heel graag l’Origine als vroedvrouwen aan huis wouden. We kregen heel veel informatie over wat onze mogelijkheden zijn en wat we allemaal konden verwachten (wat achteraf veel meer was als we hadden durven dromen). Na dit gesprek wouden we dan ook heel graag begeleid worden tot aan de bevalling door l’Origine. Het was voor ons heel belangrijk om een persoonlijke band te hebben, want het is toch iets heel speciaal in je leven wat je samen deelt. Ik wou heel graag een lieve en zachtaardige vroedvrouw waar het echt mee klikt van in het begin, en deze klik en alles wat ik wenste van een vroedvrouw was er dus voor ons meteen.

Tijdens de zwangerschap kon ik steeds voor al mijn vragen terecht bij Raisa of Soumi, het maakte niet uit wanneer ik deze vraag had, ze stonden altijd zo snel mogelijk klaar om je te helpen met je vraag of onzekerheden. De thuisbezoeken voor de controle momenten waren dan ook altijd heel aangenaam en een moment waar wij altijd naar uit keken, ze namen dan ook altijd alle tijd voor onze vragen of ongerustheden om te toveren naar een gerust gevoel. Ook was het voor ons heel fijn om toch telkens die bevestiging te krijgen dat alles goed ging met ons wondertje en met mijzelf, dit alles in je meest vertrouwde omgeving.

We hadden Raisa of Soumi ook gevraagd om paraat te staan voor het moment van de bevalling, ik ben zelf een heel onzeker persoon, en ik had heel veel angst dat het mij alleen niet zou lukken. Maar uiteindelijk is mijn arbeid zeer plots en onverwacht gestart en verliep alles zo vlot en snel dat we ineens op enkele uurtjes tijd ons wondertje al in onze armen hadden.

Ons zoontje Elias is geboren in een zeer gekke periode waarop dezelfde dag van zijn geboorte in de namiddag de lockdown voor Corona is van start gegaan. Door alle vreugde heen is het ook allemaal heel snel gegaan in het ziekenhuis en begonnen er al snel van alle probleempjes op onze weg te komen. Probleempjes die je eigenlijk als kersverse ouders niet wil doormaken in een periode van Lockdown waar je alles alleen moest doorstaan, want als koppel, als kersverse mama en papa mocht je nergens samen naartoe. Aangezien we een heel lange medische weg hebben afgelegd, heb ik het enorm zwaar gehad als mama met dan ook die rollercoaster van emoties erbij. Je mocht je ouders, je familie niemand zien en overal stond je er alleen voor door die stomme Corona. Maar in die duistere periode stond l’Origine altijd aan onze zijde, ze kwamen ook in deze gekke periode nog steeds met heel veel liefde langs en hebben niet alleen hun werk gedaan, maar veel meer als dat. Ze waren er voor ons alsof je familie bent, een super goede vriendin bent en hebben alles gedaan om je terug beter te laten voelen, ze hebben ons gesteund tot de dag van vandaag. Als ik het niet meer zag zitten of ik zat met twijfels of wat dan ook, ik kon telkens opnieuw terecht bij jullie. Ik kan jullie geen complimenten en pluimen genoeg geven over wat jullie voor ons betekend hebben. Hiervoor schieten mij woorden te kort.

Ook de borstvoeding liep jammer genoeg hier niet van een leien dakje, maar omdat ze niet alleen vroedvrouwen zijn, maar ook lactatiekundigen, hebben ze ons super goed kunnen helpen, ook wanneer ik middernacht om 04u00 geen uitweg meer zag stond Raisa voor ons klaar met al haar hulp en kennis.

Wanneer het na enkele maanden stilaan bij ons zoontje begon te beteren zat ik toch nog steeds in een putje vol van onzekerheden. Mijn gevoelens, mijn lichaam en mijn emoties waren zeker nog niet in balans na wat voor ons een heel zware periode is geweest. Maar ook daar heeft l’Origine mij geholpen. Raisa was ondertussen namelijk gestart met voetreflexologie, wat ze mij met heel veel liefde kon aanraden. Ik wou dit zelf dan ook heel graag proberen om mijn lichaam terug in balans te krijgen en ook heel belangrijk om toch eventjes me-time te hebben als mama. Na deze eerste voetenbehandeling was ik dan ook direct helemaal opgeladen en ging ik met een zalig gevoel naar buiten. Ik kon er weer eventjes tegenaan en ik kon met een voldaan gevoel terug naar mijn zoontje. Ik ging de eerste periode elke week 1x voor een voetenbehandeling, voor onderhoud van mijn lichamelijke balans, omdat mijn lichaam in het begin snel terug herviel maar na enkele keren kon ik er steeds meer weken tussen laten en kwam mijn lichaam zowel geestelijk als lichamelijk steeds meer en meer in balans door de voetreflex. Ook hier deed Raisa niet alleen haar super goede werk, maar was dit ook een uurtje met een heel fijne en toffe (pep)babbel. Ik voelde me zoveel positiever, energieker en gelukkiger telkens als ik bij haar was geweest.

Ik kan echt alleen maar zeggen vol lof, wat een aanrader en wat een superlieve TOP dames bij l’Origine!

Zoals ik in het begin hier zei, het is nu bijna een jaar dat ze voor ons een wereld van verschil hebben gemaakt, en ik zou een hele boek kunnen schrijven maar korter als dit kan ik ons ervaring helaas niet geschreven krijgen. Super veel dankuwelletjes Raisa en Soumi!! Wij wensen jullie nog heel veel succes in jullie praktijk en in jullie uitbreidingen want jullie zijn vroedvrouwen om een groot voorbeeld aan te nemen! Ik kijk er zeker al terug naar uit wanneer het tijd is voor ons tweede wondertje. Liefs mama en papa van Elias