Zoontje Dean

Uitgeschreven op 2020-04-16

Zoontje Dean (°07-03-2020)

Zwanger.. Joepie! 😊 Eerste kindje voor mij, derde kindje voor mijn vriend. Hij heeft al twee dochters. Spannend! Hoe gaan zij ook reageren?

Ik ben de eerste binnen de vriendengroep die zwanger is, dus niemand kan mij ervaringen, tips, dingen waaraan ik moet denken … meegeven. Gelukkig wel al wat oudere nichten die wel al kinderen hebben en me dus veel kunnen bijbrengen. Eén van die tips was om zeker een zelfstandige vroedvrouw te contacteren tijdens de zwangerschap. Zo gezegd, zo gedaan. Redelijk vroeg in mijn zwangerschap nam ik dan contact op met Raisa en Soumi.

Kennismakingsgesprekken, controles van het hartje van de baby, controle van mezelf (urinetest, bloeddruk…). Goede opvolging! Want plots bleek ik een urineweginfectie te hebben. Niets alarmerend, met medicatie was dit zo opgelost, maar dit is dus een groot voordeel van zo vroeg contact met hen op te nemen. Ze bereiden je ook al goed voor, stellen gerichte vragen waarover je gaat nadenken over bepaalde dingen waar je zelf nog niet bij stil had gestaan.

De hele zwangerschap verliep goed, enkel een milde vorm van zwangerschapsdiabetes. Ik kreeg op mijn 30 weken echo te horen dat ik daardoor niet over 40 weken zwangerschap mocht gaan, anders zou ik ingeleid worden. Eerst een vreugdkreetje omdat ik niet in de tien dagen spanning zou moeten zitten als ik overtijd ging, maar toch ook wel stress omdat ik liever niet ingeleid zou worden.

Week 37 ging voorbij, 38, 39… Maar onze kleine man was nog niet van plan om te komen piepen. Raisa en Soumi gaven me verschillende tips om het te stimuleren, maar helaas hielp niets. Uiteindelijk op 39 weken en 4 dagen bevallen omdat ik een zwangerschapsvergiftiging had, dus ook ingeleid. Mijn scenario dat ik mijn arbeid thuis zou doen in het bijzijn van Raisa of Soumi heb ik moeten opbergen jammer genoeg.

Na de bevalling verliep de borstvoeding niet heel goed. Mijn productie kwam niet goed op gang waardoor ik ook moest afkolven na het eten geven. Eenmaal thuis leek dit veel beter te lopen, maar toch kwam de productie nog steeds niet goed op gang, waardoor Dean te weinig eten kreeg en de eerste dagen dus nooit echt voldaan was. Ondertussen kwam de coronacrisis de kop op steken wat ook al stress met zich meebracht. Hulp in het huishouden van mijn (schoon)ouders kon ik hierdoor niet krijgen, de plusdochters die niet naar school konden etc. Dit allemaal gecombineerd werd wat zwaar om het afkolven vol te houden. Ik zag het borstvoeding geven niet meer zitten, het werd een beetje te veel. Hier had Raisa alle begrip voor! Ik voelde me direct gerustgesteld toen ze aangaf dat kunstvoeding ook echt oké was, zeker omdat Dean toch 1,5 week borstvoeding had gehad. Dit was zeker al héél goed!

Na het overschakelen op borstvoeding verliep alles heel vlot en was het ook een tijdje dat Raisa en Soumi niet kwamen (zeker ook om niet te veel risico te lopen met de coronacrisis). In deze tijd had ik wel veel vragen omdat het mijn eerste kindje was. Met deze vragen kon ik ALTIJD bij hen terecht via whats app, maar als het nodig was ook via telefoon. Hier ben ik héél dankbaar voor, want dat geeft je als mama toch weer die zekerheid of neemt je ongerustheid weg.

Ik kan l’Origine alleen maar aanraden! Raisa en Soumi zijn echte toppertjes!