Cursus Babymassage

Wat?

Door het geven van een massage kom je als ouder dichter in contact met je baby. Het is een manier om elkaar te leren kennen door te communiceren via aanraking. Deze aanraking zorgt ervoor dat de ontwikkeling van de baby op een positieve manier beïnvloed wordt. Tevens zorgt het ook voor verlichting van krampjes, slaapproblemen, onrustig gedrag,…

De cursus babymassage bestaat uit een reeks van drie opeenvolgende workshops. Elke workshop gaat Soumi dieper in op een specifiek onderdeel. 

Tijdens de eerste les wordt er ingegaan op de basisbeginselen van de Shantala babymassage, de lichaamstaal van baby's en basisbevestigend dragen. In de tweede les wordt er meer aandacht besteed aan het huilgedrag en slaapgedrag van baby's. In de laatste les gaan we aan de slag met het roterend handelen en yoga-oefeningen. 

Doorheen de workshops leer je de techniek van het masseren, massagetechnieken bij darmkrampjes en ontspanningsoefeningen. Er wordt voldoende tijd voorzien om de technieken te oefenen, zodat je thuis zelf aan de slag kan. Indien er thema's zijn die jullie zelf willen aanbrengen worden deze ook besproken.

Wanneer?

Steeds op dinsdagnamiddag van 14u tot 15u30.

  • Wegens zwangerschaps- & bevallingsverlof van Soumi staan er voorlopig geen nieuwe reeksen ingepland. Houd zeker onze facebookpagina in de gaten!

Waar?

Praktijk Soumi: Tienderstraat 73, 3680 Neeroeteren

Prijs?

50€ voor lessenreeks van 3 workshops, telkens gedurende 1u30.

Nice to know

  • De workshop gaat door bij minstens 3 inschrijvingen.
  • Groepen van max. 5 duo’s (baby + begeleider).
  • Zowel mama’s als papa’s, grootouders, meters,... zijn welkom.
  • Gezien de kleine groepen, is kosteloos annuleren helaas niet mogelijk. Je kan uiteraard wel iemand anders in jouw plaats laten deelnemen. Bij afmelding minstens 2 weken op voorhand, is het wel mogelijk om kosteloos op een andere datum alsnog aan te sluiten.

Wil je inschrijven voor deze workshop?

"De extra uitleg over krampjes, huilbuien, het dragen, eetgewoontes en dergelijke was echt leuk! Zo weet je ook of je goed bezig bent en of het huilen nog steeds binnen het normale valt."

- Ouders van Benthe -

"We vonden het leuk dat er geen tijdsdruk op zat en dat alles op het gemak kon besproken worden en dat er ook ruimte was voor vragen."

- Vader van 1 kindje -

"Zeer leerrijk, veel extra informatie en heel ontspannend voor zowel de baby als jezelf."

- Moeder van 1e kindje -